De overnachtingsplaats voor zweefvliegers  is gelegen op de Galgenberg, een heuvel die als hoogste punt 104 meter boven NAP heeft. Daar geniet je van een prachtig uitzicht over de Terletse heide met daarin de start en landingsbanen.

Dit gebied is eigendom van Staatsbosbeheer, deels huur en deels erfpacht.

Ook is het terrein van Terlet aangewezen als vogelrichtlijn gebied en dat betekent dat er een hoge bescherminggraad is ten opzichte van de bodem, begroeiing en de dieren die zich hierin bevinden.

Terlet kent wel 50 vogelsoorten die hier jaarlijks, na een lange vlucht, neerstrijken om hun eieren te leggen. Van de kievit tot de koekoek.

Er is om Terlet een gesloten hekwerk omdat het vliegbedrijf vanwege de veiligheid geen zwijnen kan hebben, zij maken grove gaten in de start en landingsbanen waardoor het vliegen onveilig wordt.

De start en landingsbanen zijn van gras en zijn samen 45 hectare groot, hier komen elke avond grote koppels herten op af om te grazen. Behalve herten zijn er ook reeën, vossen en dassen.

De zweefvliegers zijn niet enige die van het terrein gebruik maken, Staatsbosbeheer heeft de jacht op zich genomen en is actief in het jachtseizoen.

Andere belanghebbende zijn de Imkers die hun bijenkasten neerzetten, een natuurfotograaf en diverse controleurs die regelmatig in het terrein aanwezig zijn.

Terlet heeft een heuvelachtig terrein met heidevelden en bospartijen en is daardoor uitermate geschikt voor het ontstaan van thermiek.

Sinds 1932 wordt er op Terlet gevlogen, de zweefvlieg activiteiten zijn in harmonie met de natuur van Terlet, mits wij ons dat als gebruikers blijven realiseren. De overnachtingsplaats van Terlet past daar goed bij.